Bewoners Ezelsdijk steken handen uit de mouwen en ruimen vuurwerkafval op

Bewoners aan het opruimen.
Bewoners aan het opruimen. © RTV Utrecht
UTRECHT - Verdwaalde vuurpijlen, vertrapte oliebollen en plastic champagneglaasjes: waar het op oudejaarsavond een groot feest is op de straten, is het op nieuwjaarsdag een slagveld. Maar niet in de Utrechtse wijk Ezelsdijk. Daar staken zo'n twintig bewoners hun handen uit de mouwen. Met prikkers en vuilniszakken gingen ze de straat op om al het (vuurwerk)afval op te rapen.
Benita Ponsioen van Buurtvereniging Ezelsdijk Utrecht nam het initiatief. Ze is zeer tevreden over de opkomst en het enthousiasme bij de deelnemende buurtbewoners. "Dit is toch fantastisch. Moet je kijken met hoeveel man we hier staan te prikken", spreekt Ponsioen, die zich sowieso veel bezig houdt met het schoonhouden van de natuur. "Elk weekend loop ik door het park om daar dingen uit het gras te vissen. Ik word er helemaal gelukkig van."
Dat Ponsioen nu zoveel anderen meekrijgt, doet haar erg goed. "Ik ben zo ontzettend trots op de buurt. Het verbaast me overigens niet. Ezelsdijk is een buurt van: niet lullen maar poetsen", spreekt ze met een brede glimlach.

POGING TWEE

De buurt heeft uiteindelijk 61 kilo aan afval opgehaald. Ponsioen is onder de indruk van de 'eindstand', maar geeft haar buren direct de kans om daar volgend jaar overheen te gaan. "Ik wil dan weer een zelfde actie neerzetten. Ja, dat ga ik absoluut doen."
De bewoners in actie op nieuwjaarsdag.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.