Aantal misdrijfzaken jaarwisseling 'niet meer dan normaal'

Archief.
Archief. © RTV Utrecht / Timo Anceaux
PROVINCIE UTRECHT - Het Openbaar Ministerie (OM) heeft deze jaarwisseling 35 misdrijfzaken aangeleverd gekregen. Dat is bijna twee keer zoveel als vorig jaar, maar "niet meer dan normaal", meldt het OM. Het gros van de zaken ging over vuurwerk en geweld.
Door het OM zijn inmiddels een groot aantal van de zaken al afgedaan. Zeven verdachten zijn hierbij gedagvaard: twee minderjarigen uit Utrecht voor belediging van agenten. Drie anderen krijgen een taakstraf voor het beledigen van agenten in Amersfoort en Hilversum en een mishandeling in Nieuwegein. Een van de verdachten moet een HALT-straf doen vanwege een vernieling in Utrecht. Vijf zaken zijn geseponeerd door het gebrek aan bewijs.
De overige zaken zijn nog in onderzoek. Daarvoor worden camerabeelden opgevraagd, getuigen gehoord en bewijs bekeken.
Het opvallendste aan de misdrijfzaken is dat er relatief veel minderjarigen bij zitten: zestien van de 35 zaken. Volgens een woordvoerder van het OM is het aantal zaken niet meer dan normaal. Dat er dit jaar een verdubbeling is ten opzichte van vorig jaar komt, omdat vorig jaar het aantal incidenten lager was dan gemiddeld.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.