Ludiek protest van actiegroep tegen gemeente Vijfheerenlanden

Archief.
Archief. © RTV Utrecht
VIJFHEERENLANDEN - Bewoners van de voormalige gemeente Zederik hebben afgelopen nacht een aantal borden van de nieuwe gemeente Vijfheerenlanden vervangen met de ludieke naam 'Hogeheerenlanden'. De vijf mannen die hier verantwoordelijk voor zijn willen actievoeren tegen het besluit om Leerdam en Zederik met de gemeente Vianen samen te voegen.
Die drie gemeenten voeren vanaf 1 januari de naam Vijfheerenlanden. De bewoners hebben 'Vijf' nu vervangen door het woord 'Hoge', omdat volgens hun dit besluit alleen 'bij de hoge heren' is besproken en nooit om een mening van de burgers is gevraagd.
De initiafnemers van de actiegroep, onherkenbaar op de foto gezet bij het plaatsen van de borden, vertellen tegenover het Algemeen Dagblad dat ze vinden dat Zederik beter bij de streek Alblasserwaard hoort. "Alblasserwaard en Vijfheerenlanden zijn historisch gezien één gebied. De dorpjes hebben dezelfde geschiedenis, alles hoort bij elkaar en is met elkaar verbonden", aldus de initiatiefnemer. De protestgroep wil benadrukken dat ze het er echt niet mee eens zijn met het besluit van de 'hoge heren' bij de provincie.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.