ProRail: Minder grote storingen op het spoor

© RTV Utrecht
UTRECHT - Er waren het afgelopen jaar tien procent minder grote storingen op het spoor. Ook reden er meer treinen op tijd, zegt ProRail.
ProRail registreerde het afgelopen jaar 558 grote storingen. In 2017 waren dat er 627. Volgens de spoorbeheerder zijn er onder meer afspraken gemaakt met aannemers om incidenten sneller op te lossen. Ook wordt gezocht naar nieuwe methodes om problemen op het spoor te voorkomen en zijn er speciale tracéteams op drukke trajecten.
Het aantal technische storingen neemt volgens ProRail al enkele jaren gestaag af. Externe factoren, zoals spoorlopers, zelfdodingen en vandalisme veroorzaken nog wel altijd veel problemen. Met onder meer bewustwordingscampagnes probeert de spoorbeheerder daar wat aan te doen.

PUNCTUEEL

ProRail meldt verder dat vorig jaar 91,4 procent van de treinen op tijd reed. Volgens de spoorbeheerder reden nog nooit eerder de treinen in Nederland zo punctueel. "Echt een prestatie, waar we wereldwijd hoge ogen mee gooien", zegt Pier Eringa van ProRail.
"Er zijn weinig landen in de wereld die ons dit na doen. Dat de cijfers wederom goed zijn, betekent niet dat we achterover kunnen leunen. We moeten ons continu willen verbeteren. Ook willen we zorgen dat het aantal storingen en de impact die dit heeft voor de reizigers verder daalt."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.