RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

IJsbaan Maarssen vernield: "Schade in de duizenden euro's"

1/2
MAARSSEN - Vandalen hebben de tijdelijke ijsbaan in Maarssen vernield. De organisatie van Maarssen On Ice hoopt dat getuigen de daders mogelijk hebben gezien en roepen hen op zich te melden.

"Een eerste inschatting is dat de schade in de duizenden euro's loopt", schrijft Maarssen On Ice op Facebook. De vernielingen zijn gepleegd tijdens Oud en Nieuw. Op foto's is te zien dat onder meer een auto is kapotgemaakt. Die is van een sponsor en stond als showmodel naast de schaatsbaan in Park Goudestein.

De spiegel van de auto is eraf geslagen en een ruitje sneuvelde als gevolg van een vuurwerkbom. "Ik denk dat we van geluk mogen spreken dat die auto niet echt in de fik is gegaan", zegt Arjan van den Hoek. Hij organiseert al enkele jaren Maarssen On Ice.

Tekst gaat verder onder de video.

IJsbaan Maarssen vernield


ONTMOEDIGEND

Hij zit behoorlijk in zijn maag met de vernielingen. "Dit is erg ontmoedigend. Vooral voor de vrijwilligers die zo veel tijd steken in de ijsbaan." Van den Hoek denkt dat de daders vroeger zelf ook met school hebben geschaatst bij Maarssen On Ice. "Waarom moeten ze dit nou weer stukmaken?"

Naast de auto is er ook schade aan het ijs. Bovendien zijn kerstbomen vernield en op het ijs gegooid, net als een kinderfietsje.

DADERS

Van den Hoek hoopt dat de daders zich zelf melden. "Dan gaan we er coulant mee om en vragen we ze mee te helpen met afbouwen, als soort van taakstrafje." Maar als de vandalen niet vrijwillig opstaan kunnen er grotere gevolgen komen. "Dan gaan wij er vol achteraan om uit te zoeken wie dit gedaan hebben. Iedereen is erop gebrand ze te pakken."

RUSTIGE JAARWISSELING

De gemeente Stichtse Vecht spreekt los van de vernielingen aan de ijsbaan van een 'veilige en rustige' nieuwjaarsnacht met 'nauwelijks incidenten'. Toch werden in Maarssen twee aanhoudingen verricht. In Breukelen heeft een grote groep mensen vuurwerk afgestoken naar agenten. Burgemeester Van Mastrigt noemt dat "absoluut onacceptabel".Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht