RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

"Extra cameratoezicht bij volgende Oud en Nieuw in IJsselstein"

IJSSELSTEIN - In de IJsselsteinse politiek is met afschuw gereageerd op het bekogelen van hulpverleners tijdens Oud en Nieuw. Raddraaiers gooiden tijdens een brand op de Televisiebaan Ook was er tijdens de jaarwisseling veel vandalisme in IJsselstein.

Voor de VVD is de maat vol. De partij wil een raadsdebat over Oud en Nieuw en pleit voor het uitbreiden van het†cameratoezicht. "Dat moeten we gewoon doen. Vooral het live uitkijken van cameratoezicht is van belang bij dit soort grote evenementen", zegt raadslid Bas van der Horst. "Ook is het belangrijk dat inwoners 112 bellen, want als de daders gepakt worden, kan je de schade verhalen."

"We moeten gaan kijken hoe we de jaarwisseling beter kunnen aanpakken. Het bekogelen van hulpverleners is echt onacceptabel", vindt Van der Horst. "De mannen en vrouwen van de politie, brandweer, ambulance en stadstoezicht zorgen tijdens de jaarwisseling voor de veiligheid in de stad, zodat de inwoners van IJsselstein het jaar feestelijk in kunnen luiden. Let wel, deze helden zijn niet thuis bij hun familie en vrienden die nacht. Het is schandalig dat de ze hun werk niet in veiligheid kunnen doen!"

Ook moet vuurwerkvandalisme†volgens het raadslid harder bestrat worden. "Een opgeblazen afvalbak kost de belastingbetaler al bijna 600 euro. Wat de VVD IJsselstein betreft worden deze daders flink aangepakt, evenals de ouders van (minderjarige) jongeren die dit doen."

De VVD heeft†zeven schriftelijke vragen ingediend en wil dat het college van burgemeester en wethouders met een uitgebreide evaluatie komt van Oud en Nieuw.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -