Kort nieuws: Schoten bij overval gokhal

REGIO - * Bij de gewapende overval op de gokhal in Nieuwegein, maandag, zijn enkele schoten gelost. Een van de twee overvallers bedreigde het personeel en schoot in de lucht, er raakte niemand gewond. De twee gingen er met de kassala vandoor en zijn nog voortvluchtig.
* In IJsselstein is een bejaarde dievegge aangehouden. De vrouw stopte in een winkel aan de Praagsingel een aantal goederen in haar tas, zonder er voor te betalen. Ze is door de politie meegenomen naar het bureau.
* Bij veilinghuis Sotheby's in Amsterdam heeft het schilderij Gezicht op het kasteel van Wijk bij Duurstede 168.000 euro opgebracht. Een particulier betaalde ongeveer het bedrag waar vooraf op was gerekend. Het schilderij is ruim 150 jaar oud en werd geschilderd door de 19e-eeuwse meester Cornelis Springer.
* De markt in Baarn wordt dinsdag voor het eerst niet gehouden op de Brink. Het plein wordt opgeknapt, waardoor de marktkooplui moeten uitwijken naar het parkeerterrein aan de Laanstraat. De verwachting is dat de markt nog voor de bouwvak terugkeert naar de Brink.
* D66 in Utrecht is ongerust over de sloop van het Titus Brandsmahuis in Overvecht. Door complicaties moest de naastgelegen openbare basisschool Overvecht al twee keer ontruimd worden. In beide gevallen waren gaslekken de oorzaak. D66 wil van b&w weten of de veiligheid tijdens de sloop wel goed geregeld is.
* Financieel dienstverlener Afab heeft de voorgenomen beursgang voor onbepaalde tijd uitgesteld. Het Amersfoortse bedrijf is wel klaar voor de beurs, maar vindt het klimaat nog te slecht door de kredietcrisis. Afab mikte in eerste instantie op een entree in de tweede helft van dit jaar.
* Nederlandse banken en verzekeraars zijn succesvol in Amerika door het koloniale verleden van ons land.
Dat blijkt uit een promotieonderzoek van de Universiteit Utrecht. Ook onze open economie speelt een rol en het feit dat Nederlanders grote risico's uit de weg gaan. Onderzocht werd de rol van ABN-Amro, Nationale Nederlanden en de Rabobank in de Verenigde Staten tussen 1965 en 2005.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.