Claudia de Breij doet oudejaarsconference 2019

Archief.
Archief. © Merlijn Doomernik
UTRECHT - Het jaar is nog maar koud begonnen, maar het is al bekend wie op 31 december de oudejaarsconference gaat doen: het wordt opnieuw Claudia de Breij.
De Utrechtse De Breij stond in 2016 op de planken van het Oude Luxor in Rotterdam. Na collega's als Youp van 't Hek, Theo Maassen en Herman Finkers was ze toen de eerste vrouwelijke cabaretier die de jaarafsluiting op NPO 1 voor haar rekening nam.
In een gesprek met De Nieuws BV zegt De Breij dat ze dit jaar, mede door de lovende kritieken van de conference in 2016, makkelijk liet doorschemeren dat ze de ambitie had voor nog een optreden op de laatste dag van het jaar. "Voor de eerste keer heb twintig jaar op m'n knieën door Hilversum gekropen. Maar na die ene keer twee jaar geleden werd het makkelijker om te zeggen: 'dit wil ik nog wel een keertje doen'", aldus De Breij.

VOORBEREIDINGEN

De Breij begint vanaf deze zomer met de voorbereidingen. "Dan is mijn huidige theatershow afgelopen en kan ik mij volledig focussen op de oudejaarsconference." En die voorbereiding is een stuk korter dan bij haar eerste show. "Ik dacht toen nog: 'dit is waar mijn carriére vanaf hangt'. Dat heb ik nu minder."
Een idee voor de show heeft ze nog niet. Dat hangt erg af van hoe het jaar loopt. "Er is genoeg veranderd waar grappen over gemaakt kunnen worden. Ik heb een boekje bij me om ideeën in op te schrijven."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.