RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Meer vuurwerkslachtoffers bij spoedeisende hulp

PROVINCIE UTRECHT - Rond de jaarwisseling zijn in de provincie Utrecht 22 mensen gewond geraakt door vuurwerk. Onder hen zijn 9 kinderen van jonger dan 15 jaar.

Dat blijkt uit gegevens die VeiligheidNL heeft opgevraagd bij alle spoedeisende hulp-afdelingen in de regio. Het is een stijging ten opzichte van vorig jaar, toen er 19 slachtoffers werden gemeld, waarvan 5 jonger dan 15 jaar.

"Opvallend is dat jongeren onder de 20 jaar relatief meer brandwonden opliepen en vuurwerkslachtoffers van 20 jaar of ouder relatief meer oogletsel", zegt VeiligheidNL. Dat komt volgens de organisatie mogelijk doordat volwassenen minder vaak een vuurwerkbril opzetten dan kinderen.

LETSEL

Landelijk gezien is het aantal vuurwerkslachtoffers afgenomen, van 434 gevallen naar 396. De meest voorkomende gevallen waren brandwonden en oogletsel. 42 procent van de slachtoffers is verwond door vuurwerk dat ze niet zelf hebben afgestoken.

Mensen met vuurwerkletsel die zijn opgevangen bij een huisartsenpost zijn niet meegenomen in de cijfers, maar vaak gaat het daarbij om minder ernstige verwondingen.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht