RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Bewoners Marshalllaan flink geschrokken na opnieuw een flatbrand

UTRECHT - Bewoners aan de Marshalllaan in de Utrechtse wijk Kanaleneiland zijn gisteravond flink geschrokken van een brand in het portiek van een flat. Hoewel de brandweer in de eerste instantie direct opschaalde naar een grote brand, bleek het uiteindelijk mee te vallen.

"Bij aankomst bleek eigenlijk dat het heel erg meeviel en was het nagenoeg gelijk onder controle. Het bleek alleen een klein binnenbrandje te zijn", vertelt een woordvoerder van de brandweer. Niemand raakte gewond.

Hoewel de brand meeviel, was de onrust onder de bewoners groot. "Enige tijd geleden heeft er een brand voorgedaan op diezelfde Marshalllaan", blikt de woordvoerder terug op de grote brand in juni vorig jaar, waarbij een politieagent zwaargewond raakte en een vrouw om het leven kwam. "Dat was een omvangrijk incident en heeft veel losgemaakt in de wijk."

Ook was de rookontwikkeling fors, omdat de brand in het portiek begon en de rook naar boven steeg. "Ook dat heeft voor paniek gezorgd. Hoewel het niet per se nodig was, wilden de bewoners zelf graag naar buiten."


STANLEYLAAN
Eind december was er ook nog een brand in een portiek aan de nabijgelegen Stanleylaan. Ook die brand werd veelbesproken, omdat toegesnelde hulpverleners werden bekogeld met vuurwerk.

De politie doet onderzoek naar de oorzaak van de brand.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -