Zeker 1.850 euro opgehaald met 24 uur spinning: 'Hier deed ik het allemaal voor!'

© RTV Utrecht
VLEUTEN - Wakker worden, drie maaltijden eten, werken, boodschappen doen, koken, een filmpje kijken, sporten en weer naar bed. In 24 uur kunnen er veel activiteiten langskomen en acht uur slapen is in die tijd voor veel mensen een welkome gebeurtenis.
Johan van der Waal spendeerde gisteren echter zijn volledige dag aan een heuse spinningmarathon in sportcentrum Oudenrijn in Vleuten. Zijn doel was om geld op te halen voor kankerbestrijding. En dat is gelukt: hij heeft zeker 1.850 euro opgehaald en de teller loopt nog.
"Ik had als doel gesteld om tussen de 1.500 en 2.000 euro op te halen. Op dit moment is er zo'n 1.850 euro opgehaald en de donaties stromen nog binnen. Ik verwacht dat ik de 2.000 makkelijk ga halen en daar deed ik het uiteindelijk allemaal voor!", vertelt Van der Waal enthousiast.
"Er waren twee momenten op de dag dat ik het pittig vond. 's Morgens om 7.00 uur begon ik het zwaar te krijgen. Daar kwam ik doorheen omdat er veel mensen in de les zaten en ik de lesfocus moest hebben."
Op een later moment, 20.00 uur 's avonds, sloeg de vermoeidheid toe. "Een van de deelneemsters had dat in de gaten en stimuleerde de rest van de zaal om mij aan te moedigen. Daaroor kwam ik weer helemaal uit mijn coconnetje en kreeg ik energie om het vol te maken."
Van der Waal heeft naar eigen zeggen het meest genoten van "de ontzettende hoeveelheid mensen die over de hele dag aanwezig zijn geweest".
RTV Utrecht bracht gisteren een bezoekje toen Johan druk bezig was met zijn marathon.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.