Start woningbouw Schapenweide zegt SP de Bilt

© RTV Utrecht
DE BILT - "Waarom woont hier niemand?" Die tekst prijkt op een actiebord van de SP. Aan rand van de Schapenweide in de Bilt hebben partijleden zich verzameld om daar met elkaar over te praten. De partij vindt dat de gemeente haast moet maken met de bouw van sociale huurwoningen.
Fractievoorzitter Menno Boer heeft tekeningen van oude bouwplannen in zijn hand: "Volgens de plannen zou hier tussen 2002 en 2005 een wijk verschijnen. Ik zie hem niet."
De SP wil dat het gemeentebestuur van de Bilt werk maakt van meer sociale huurwoningen in de gemeente. Volgens de partij is er een schreeuwend tekort. Boer: "De wachttijd is zo'n tien jaar. Daarmee is het hier net iets beroerder dan in Utrecht. Om het tekort helemaal weg te werken zijn er vierduizend woningen nodig."
Een deel daarvan zou bij de Schapenweide kunnen komen, vindt de SP. Daar had de gemeente ook plannen voor, maar daar denkt het college nu anders over. De Bilt wil hier op termijn bedrijfspanden realiseren. Maar volgens Boer is daar eigenlijk geen behoefte aan, zeker omdat er een tekort is aan bouwlocaties voor huizen.
Die zijn schaars in de Bilt, daarom biedt de weide uitkomst zegt Menno Boer: "Vierduizend woningen kunnen we niet realiseren, daar ben ik heel eerlijk in. Maar als we hier honderd tot driehonderd woningen kunnen neerzetten, kunnen we eindelijk eens een keer een deuk in dat bestand gaan schoppen."
SP in actie voor meer sociale huurwoningen in De Bilt

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.