De kerstboom het huis uit? Dit zijn de opties

© Caspar Huurdeman Fotografie
PROVINCIE UTRECHT - Nu alle feestdagen weer achter de rug zijn, begint het bij veel mensen te kriebelen om het huis eens goed schoon te maken. En dat begint vaak met het weggooien van de kerstboom. Maar waar kun je de boom kwijt?
Door de hele provincie zijn er initiatieven waardoor je gemakkelijk van je den of spar afkomt. In IJsselstein konden vanmorgen bomen herplant worden op speciaal aangewezen plekken. Hierbij werd de hulp ingeroepen van Klimaatneutraal IJsselstein.

50 CENT PER BOOM

Ook in Eemnes konden bomen ingeleverd worden. Hier werd een speciale actie in het leven geroepen waarbij het inleveren van een boom 50 cent opleverde. Resultaat; kinderen uit het dorp struinden elke straat af op zoek naar afgedankte kerstbomen. De gemeente Eemnes verwacht op deze manier vandaag zo'n 800 bomen binnen te krijgen die uiteindelijk door de versnipperaar gaan.
Woon je in Utrecht-stad? Dan komt de gemeente de bomen ophalen. Waar en wanneer verschilt per wijk. Bekijk hier wanneer je jouw boom aan de weg kunt zetten in je eigen wijk. De boom inleveren kan ook. Door de hele stad zijn er van 7 tot en met 18 januari speciale inleverpunten.
Biedt jouw gemeente geen ophaalservice of inzamelpunt? Dan zijn er nog genoeg andere mogelijkheden. Je kunt de boom ook zelf naar milieustraat brengen. De boom in je eigen tuin planten kan ook. Bedenk wel dat bomen met een grote kluit het meeste overlevingskans hebben. De boom in stukken hakken en het hout in de open haard gooien is ook nog een optie.
In Maarn werden vanavond onder grote belangstelling verzamelde kerstbomen verbrand.
Ook met de auto werden kerstbomen weggebracht
Ook met de auto werden kerstbomen weggebracht © Caspar Huurdeman Fotografie

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.