Bavianen in Dierenpark Amersfoort maar wat blij met oude boom

Bavianen in Dierenpark Amersfoort maar wat blij met oude boom
Bavianen in Dierenpark Amersfoort maar wat blij met oude boom © RTV Utrecht
AMERSFOORT - Bij Dierenpark Amersfoort konden mensen vandaag hun oude kerstboom inleveren. Ze kregen daarmee korting op een toegangskaartje en de dieren hebben er ook nog wat aan: zo zijn bavianen maar wat blij met een oude boom.
"Ze vinden het heel leuk om de kerstbomen te ontdekken", legt verzorger Teun Ent uit. "In zo'n boom zit toch een andere geur dan ze gewend zijn. De bast en de knopjes van de takken vinden ze erg lekker. En we kunnen er ook allerlei lekkernijen in stoppen waar ze naar gaan zoeken."

BAVIANEN

Dat de kerstbomen populair zijn bij de dieren blijkt wel als de bavianen in het buitenvertrek worden losgelaten. Ze storten zich massaal op de fijnsparren en Nordmannen.
Bavianen Dierenpark Amersfoort dol op kerstbomen
Bavianen Dierenpark Amersfoort dol op kerstbomen © Dierenpark Amersfoort
"Interessant, het is nieuw voor ze natuurlijk", zegt een man die staat te kijken. Een andere vrouw laat weten dat ze elk jaar even langskomt. "Ik heb zelf geen boom gedoneerd, want ik heb een plastic boom. Dat accepteren ze niet."
De bavianen waren niet de enige dieren die vandaag een boom ontvingen: ook de olifanten, beren en leeuwen kregen een kerstboom in het verblijf.
Bavianen in Dierenpark spelen met oude kerstbomen
Olifanten in hun nopjes met kerstboom Dierenpark Amersfoort
Olifanten in hun nopjes met kerstboom Dierenpark Amersfoort © Dierenpark Amersfoort

HONDERDEN BOMEN

De jaarlijkse kerstbomenactie liep goed dit jaar. De Amersfoortse dierentuin schat dat er honderden bomen zijn binnengekomen. Vandaag was de enige dag dat de bomen ingeleverd konden worden.
Leeuwin scherpt haar klauwen aan kerstboom in Dierenpark Amersfoort
Leeuwin scherpt haar klauwen aan kerstboom in Dierenpark Amersfoort © Dierenpark Amersfoort

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.