Helft horecaondernemers ligt wakker van personeelstekort

© Pixabay
WOERDEN - Personeelsgebrek blijft een grote bron van zorg voor de horecabranche. De helft van de werkgevers maakt zich daar zorgen over, blijkt uit onderzoek van de Branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN) in Woerden.
Te veel concurrentie wordt door een derde van de ondernemers genoemd als een bedreiging en ruim een kwart noemt blurring. Bij dat fenomeen gaan winkels, zoals bijvoorbeeld een kapper of boekwinkel, alcohol schenken.
Toch zien horeca-ondernemers 2019 met vertrouwen tegemoet. Van de bijna duizend ondervraagde ondernemers heeft 72 procent veel vertrouwen in dit jaar. Bijna alle horeca-ondernemers willen bestaande activiteiten uitbreiden of nieuwe activiteiten ontplooien, maar niet meer dan 58 procent van de ondervraagden heeft als doel om dit jaar te groeien.
KHN maakte de resultaten van het onderzoek bekend tijdens de vakbeurs Horecava bekend. Daar werd ook bekendgemaakt dat op 21 mei een Nationale Horecadag komt. Die is bedoeld om studenten, werkzoekenden en bestaande horecamedewerkers te lokken en een aantrekkelijk beeld van de horeca als werkgever neer te zetten. KHN benadrukt overigens dat ook andere geïnteresseerden welkom zijn.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.