Utrecht hijst regenboogvlag om Nashville-convenant, "Amersfoort moet ook"

© Gemeente Utrecht
UTRECHT/AMERSFOORT - De gemeente Utrecht heeft vanmiddag bij het Stadskantoor de regenboogvlag uitgehangen als reactie op het Nashville-convenant. Het stadsbestuur wil laten weten iedereen erbij hoort; homo- of heteroseksueel.
Het Nashville-convenant werd ondertekend door honderden geestelijken en spreekt zich uit voor een huwelijk tussen man en vrouw. Na publicatie ontstond veel ophef: critici omschrijven het als homofoob. Enkele religieuze leiders wilden zelfs hun handtekening 'intrekken'.
Na Utrecht hijst ook Amsterdam de regenboogvlag. Amersfoort zou dat ook moeten doen, vindt de lokale VVD in de Keistad. De regenbooggemeente moet "een duidelijk signaal afgeven", vindt raadslid Jelle Hengeveld. In Stichtse Vecht wil GroenLinks ook dat de regenboogvlag wordt gehesen.
Ook in andere plaatsen maakt de politiek zich druk over het convenant. Predikant A. Simons uit Montfoort is een van de ondertekenaars, tot grote teleurstelling van de VVD. "Verdrietig dat er binnen de Protestantse Kerk lieden zijn met dit soort bekrompen, intolerante en bemoeizuchtige ideeën."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.