RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Woningcorporaties slaan alarm: bouwtempo in provincie Utrecht veel te laag

PROVINCIE UTRECHT - Het beleid van deprovincie Utrecht om vooral te bouwen in stedelijk gebied, blokkeert dekomst van duizenden nieuwe sociale huurwoningen.Dat stelt hetRegioplatform Woningcorporaties Utrecht (RWU).

Volgens voorzitter Ed deGroot, die ookdirecteur-bestuurder isbij Lekstede Wonen, moeten kleinere plaatsen als Oudewater, Wijk bij Duurstede en Montfoortvan de provincie veel meer ruimte krijgen om te bouwen."De zogenoemde rode contouren moetenworden opgerekt. Er moetrekening gehouden worden met het groen, maar je kan niet alles behouden. Soms moet jegroen opofferen. De politiek moet daarin strategische keuzes maken", laat debestuurder weten aan RTV Utrecht naar aanleiding van zijn noodkreet opbouwplatform Cobouw.

Volgens De Groot ligt het bouwtempo nu veel te laag, terwijl er steeds meer mensen in de provincie Utrechtwillenwonen. "In 2019 komen we uit op bijna 800 nieuwe woningen, maardathadden er 1700 kunnen zijn."

Ook meerdere UtrechtseStatenleden, onder wieSGP-lijsttrekkerBertrick van den Dikkenberg,vinden dat de provinciehet rode contourenbeleid veel te strikthanteert. "De kleine kernen bedelenal jaren om meer bouwruimte", zegthij tegen RTV Utrecht. "De focus ligt nu veel te veel op de stad, terwijl de regioal jaren om meer sociale huurwoningen zit te springen. "

Vooralouderen en starters zijn de dupe, stelt de SGP'er. "In Oudewater, Montfoort en Wijk bij Duurstedeis de situatie heel urgent, maar ook in kleinere plaatsen rond Utrecht begint de krimp en vergrijzingal, zoals in Maartensdijk."

In de aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen is in Het Ketelhuis inAmersfoort morgen vanaf 16.00 uur eenCobouwCaf over het woningmarktbeleid in de provincie Utrecht. Meerdere lijsttrekkers gaan in debat met elkaar.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -