Buien en naderende storm hinderen ochtendspits

© RTV Utrecht
PROVINCIE UTRECHT - Meteorologen en verkeersinformatiediensten waarschuwen voor een zware ochtend- en avondspits. In een groot deel van het land wordt de eerste storm van 2019 verwacht. In de provincie Utrecht kan het vooral hard waaien in de omgeving van De Ronde Venen, het Groene Hart en Veenendaal.
Dat Rijkswaterstaat rekening houdt met langere files vanmorgen komt overigens vooral door de buien die overtrekken. Bovendien is voor de meeste forenzen de vakantie voorbij en is het op dinsdag sowieso vaak druk op de weg. Ook vanmiddag zijn de files waarschijnlijk langer dan gewoonlijk, hoewel er dan wat minder regen valt in de filegevoelige gebieden.
De KLM heeft uit voorzorg 159 retourvluchten binnen Europa afgezegd omdat het hard gaat waaien en vanwege de hoge waterstanden hebben de veerdiensten naar de Waddeneilanden alvast sommige boten uit de vaart genomen. In Rotterdam worden laaggelegen kades afgezet en moeten auto's worden weggehaald.
Vooral langs de kust en op het IJsselmeer kan de winkracht oplopen tot 7 of 8, met windstoten tot 100 kilometer per uur. In Utrecht zal het waarschijnlijk beperkt blijven tot 50 tot 75 kilometer per uur. In de avond neemt de wind geleidelijk af. Morgen wordt het rustiger met een enkele bui en regelmatig zon. In de nacht naar donderdag gaat het licht vriezen maar winters weer wordt voorlopig niet voorspeld.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.