Soest huldigt supervrijwilligers Vos en Van Hal, Els de Schepper Soester van het jaar

Els de Schepper.
Els de Schepper. © Gemeente Soest
SOEST - Cees Vos en René van Hal zijn door hun burgemeester uitgeroepen tot 'Gouden Soesters'. Els de Schepper werd benoemd tot Soester van het jaar 2018. De inwoners van Soest werden gehuldigd op de nieuwjaarsreceptie van de gemeente voor hun bijzondere prestaties.
De Schepper strijdt tegen eenzaamheid onder 55-plussers door onder meer ontmoetingsbijeenkomsten te organiseren. Volgens de jury verbindt ze mensen door bijvoorbeeld samen uit eten te gaan en uitjes naar maatschappelijke organisaties te houden. Zij is daarmee een waar rolmodel en een inspiratie voor anderen.
Cees Vos werd door burgemeester Rob Metz een supervrijwilliger genoemd. Vorig jaar organiseerde hij het Veteranenconcert waarvoor hij de Koninklijke Luchtmachtkapel wist te strikken. Ook Museum Soest en de meiherdenking in de gemeente kan niet zonder zijn inzet. Er is volgens Metz geen publieksevenement - van taptoe tot in tocht van Sinterklaas - waar Vos niet aan verbonden is.
Ook René van Hal kreeg de onderscheiding voor zijn vele vrijwilligerswerk. Hij is onder meer voorganger bij de rooms-katholieke parochie en voorzitter van de Sportfederatie. Ook was hij betrokken bij het Landjuweel van het Groot Gaesbeeker Gilde en Koningsdag.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.