Meer regenboogvlaggen op Utrechtse gemeentehuizen tegen Nashville-verklaring

© Pixabay
PROVINCIE UTRECHT - De regenboogvlag wappert vandaag ook op de gemeentehuizen in Amersfoort, Zeist, Stichtse Vecht, Baarn en andere gemeenten in de provincie Utrecht. Gisteren hees Utrecht het dundoek al, als reactie op de Nashville-verklaring die dit weekend veel stof liet opwaaien.
Meer dan tweehonderd orthodox-protestantse geestelijken en politici in Nederland ondertekenden onlangs een verklaring waarin wordt gesteld dat God het huwelijk heeft bedoeld als een levenslange relatie tussen een man en een vrouw. In veertien artikelen worden andere relatievormen afgekeurd. De ondertekening van de Nederlandse vertaling leidde zondag tot een storm van protest.
Gisteren al liet Utrecht weten dat de gemeente de regenboogvlag had gehesen, als symbolische steun voor de lhbt-gemeenschap. "Vandaag hijsen we de regenboogvlag en spreken ons uit tegen de Nashville-verklaring", meldde de gemeente erbij. "Utrecht is een stad met ruimte voor iedereen; hier mag je houden van wie je wil én zijn wie je bent."
Vandaag hebben meer gemeenten dat voorbeeld gevolgd. Zo tonen Amersfoort, Baarn, De Bilt en Zeist hun solidariteit door de regenboogvlag uit te steken. Stichtse Vecht heeft daarnaast voor bezoekers roze koeken op de balie van het gemeentehuis staan, met daarbij de tekst "Bij ons is iedereen welkom!"
Overigens hijsen niet alleen gemeenten, maar ook de provincie Utrecht, kerkgemeenschappen en andere maatschappelijke organisaties de veelkleurige vlag, om te laten zien dat ze afstand nemen van het Nashville-pamflet.
Ook de de Pauluskerk in Breukelen heeft de regenboogvlag gehesen.
Ook de de Pauluskerk in Breukelen heeft de regenboogvlag gehesen. © RTV Utrecht / Caroline Geijsman

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.