Plastisch chirurg weer in opspraak

ZEVENAAR - De politie heeft dinsdag vier medewerkers van actualiteitenprogramma Netwerk aangehouden. Dat gebeurde nadat er tussen de ploeg van Netwerk en plastisch chirurg Edwin van Onselen een handgemeen was ontstaan.
De arts deed daarop aangifte. De vier journalisten zijn inmiddels weer vrij, meldde Netwerk dinsdag.
Van Onselen kwam vorig jaar in het nieuws na de dood van een 21-jarige patiënt. De vrouw overleed na een liposuctiebehandeling door de chirurg in privékliniek Aestheticare aan de Biltstraat in Utrecht.
Netwerk wilde hem dinsdag in Zevenaar aan de tand voelen over een ontevreden patiënt die bij het programma had aangeklopt. Deze vrouw had een hersteloperatie nodig na een behandeling bij een andere chirurg.
De EO-medewerkers van het actualiteitenprogramma confronteerden van Onselen met de bevindingen van twee artsen die deze vrouw na de operatie hebben onderzocht. Volgens hen zouden er bij de vrouw operaties in rekening zijn gebracht die niet zijn verricht.
"Toen Netwerk deze bevindingen voorlegde aan Van Onselen werd hij kwaad en probeerde de apparatuur van de cameraploeg te vernielen", aldus Netwerk. Er ontstond een handgemeen, waarna de arts de politie inschakelde. De journalisten werden aangehouden en zaten bijna zes uur in de cel.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.