Kort nieuws: apenbeschermer verliest laptop

REGIO - De internationaal geroemde orang-oetanbeschermer Willie Smits heeft zijn laptop laten liggen in de intercity tussen Den Haag en Utrecht. Op de computer staat vrijwel alle informatie die de ecoloog de afgelopen jaren in de jungle van Borneo en Sumatra heeft verzameld. Smits is inmiddels terug in de oerwouden van Indonesië.
* In Utrecht ist een dronken bestuurder op drie geparkeerde auto's en een paaltje gebotst. De 30-jarige man reed op de Oudegracht tegen het verkeer in toen de politie ingreep. De automobilist was te dronken om te blazen en werd meegenomen naar het bureau. Daar bleek dat de man ook nog drugs op zak had.
* In Nieuwegein is een benzinedief opgepakt. De 20-jarige man was op de Kribbemonde bezig bij een geparkeerde auto met een slang en een jerrycan. Getuigen waarschuwde de politie, die de verdachte later kon aanhouden op de Benedenmonde. In zijn kofferbak lagen de jerrycan en de pomp.
* Autokrakers hebben hun slag geslagen bij De Biltsche Hoek.Bij het Van der Valk-restaurant braken ze vier auto's open en namen ze diverse spullen mee.De daders zijn voortvluchtig.
* De Lekdijk bij IJsselstein wordt veiliger voor fietsers. Er worden onder meer fietsstroken aangelegd. De gemeente volgt daarmee Lopik, dat zijn deel van de dijk al eerder onder handen nam. Door het werk is de Lekdijk is vanaf donderdag tot en met dinsdag tussen de Radiolaan en Lekbrug dicht voor auto's
* De Vogelopvang Utrecht is voorlopig gered. De commissie Verkeer en Beheer van de gemeente heeft geld toegezegd om de opvang in ieder geval nog een jaar open te houden. Het bestuur van de opvang is tevreden, maar had op meer gerekend.
* In Cothen is een dronken bromfietser hard op een boom geknald. De 32-jarige man verloor op de Groenewoudseweg de macht over het stuur en kon de boom niet meer ontwijken. De Cothenaar is naar een ziekenhuis gebracht.
* Volgens de Universiteit Utrecht is de rekendag belangrijk, omdat die laat zien hoe wiskunde terugkomt in het dagelijks leven. De scholieren gaan bijvoorbeeld chatten met een leeftijdsgenoot uit een andere tijdszone.
Scholieren van 800 basisscholen in Nederland en Vlaanderen houden zich vandaag bezig met de tijd. Dat is namelijk het thema van de Grote Rekendag 2008.
* Bij een grote verkeerscontrole in Veenendaal zijn 16 bekeuringen uitgedeeld. De meeste bonnen waren voor het niet-dragen van autogordels, het ontbreken van een rijbewijs en technische gebreken. In totaal werden 71 bestuurders aan de kant gezet.
Bij een ongeluk in Vleuten zijn twee automobilisten gewond geraakt. Op de Huis ter Vleutebaan zag een bestuurder bij het afslaan een andere auto over het hoofd.. Beide slachtoffers uit Vleuten zijn met nek- en beenletsel naar een ziekenhuis gebracht.
* Het mislukte burgemeestersreferendum in Utrecht was goed georganiseerd. Hoewel nog geen 10 procent van de kiesgerechtigden in oktober zijn stem uitbracht, waren vrijwel alle Utrechters wel op de hoogte van het referendum. Dat zegt de stad na een evaluatie. Een volgende keer moet vooraf wel beter worden nagedacht over verschillende scenario's, staat in het rapport.
* In Nieuwegein is een benzinedief opgepakt. De 20-jarige man was op de Kribbemonde bezig bij een geparkeerde auto met een slang en een jerrycan. Getuigen waarschuwde de politie, die de verdachte later kond aanhouden op de Beneden-monde. In zijn kofferbak lagen de jerrycan en de pomp.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.