RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Monument Ruben en Julian overgedragen aan Kunstenhuis Zeist

ZEIST - Het Kunstenhuis Zeist neemt het beheer over van het monument dat is gemaakt naar aanleiding van dedood van debroertjes Ruben en Julian.Initiatiefnemer stichting RuJu vindt het tijd om een stapje terug te doen nu het beeld is gerealiseerd en op zijn plek staat.

Volgens bestuurslid Menno Bausch is met diverse partijen in Zeist gesproken over detoekomst van het kunstwerk bij Slot Zeist, twee sculpturen die uitgestoken handen uitbeelden. De stichting heeft er alle vertrouwen in dat hetgoed past bij Kunstenhuis Zeist, dat ook andere monumenten in de gemeente beheert.

De stichting heft zichzelf op en blikt tevreden terug op alles wat de afgelopen vijf jaar is bereikt om de broertjes te eren. Bauschbedankt de sponsors en iedereen dieop een andere manier heeft bijgedragen aan de totstandkoming van het monument.

Ruben en Julian werden in mei 2013 dood gevonden in een sloot bij Cothen. Hun vader had hen om het leven gebracht en pleegde daarna zelfmoord.

Het monument ter nagedachtenis van Ruben en Julian, enandere jonge slachtofffers van geweld,kwam eind 2015 bij Slot Zeist te staan.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht