Gemeentereceptioniste Ronde Venen bundelt bizarre momenten in boekje

© RTV Utrecht / Anne-Marie Verhagen
DE RONDE VENEN - Wie bijna dertig jaar receptioniste is geweest op het Rondeveense gemeentehuis, maakt het nodige mee. Maria Ekelschot heeft tientallen hilarische, vreemde en vertederende contacten met inwoners gebundeld in een boekje. Want in al die jaren kreeg ze allerlei soorten mensen aan haar balie.
"Dan wil ik de burgemeester spreken!" Het is een uitspraak die Maria regelmatig te horen kreeg in haar drie decennia als receptioniste achter de balie bij de gemeente De Ronde Venen. Ze maakte er van alles mee. Zo was er een vrouw die een tas vol dode boomblaadjes omkeerde op de balie en een bedrijf dat informeerde of er misschien een speciale schaar bestaat voor het doorknippen van linten.
"Ik heb altijd zo genoten van het contact met de mensen die ik aan mijn balie of de telefoon kreeg, het is heel divers wat je meemaakt. Sommige mensen zijn heel boos, andere juist verdrietig, je bent zowel receptioniste als luisterend oor", lacht Maria.
De verschillende verhalen bleven hangen en op een dag besloot ze de leukste anekdotes op te schrijven. Het resultaat is een boek met de veelzeggende titel: Dan wil ik de burgemeester spreken!

RUTTE BELLEN

De titel van het boekje is een uitspraak van een klant die Ekelschot aan de telefoon kreeg en die boos werd toen hij niet meteen contact kreeg met een ambtenaar. Als hij de burgemeester niet te spreken kreeg zou hij minister-president Rutte inschakelen, dreigde de man. Die beweerde hij ook te kennen
Inwoners van de gemeente De Ronde Venen hoeven niet bang te zijn dat ze hun naam terug zullen vinden in het boek. "Alhoewel er vast mensen zijn die zich in de verhalen herkennen hoor, maar het is allemaal anoniem", vertelt Maria.
Het boekje schreef ze als herinnering aan al die leuke, grappige en ontroerende momenten. Haar collega's kunnen er ook wel om grinniken, want ook zij hebben al het nodige meegemaakt in het gemeentehuis. Gelukkig is het niet iedere dag zo hoor, lachen Maria en haar collega. "De meeste telefoontjes en gasten die we hier krijgen zijn gewoon heel normaal."
Dertig jaar boze, leuke en rare klanten aan de balie

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.