Tweede aanhouding na Pegida-demonstratie bij Utrechtse Ulu-moskee

© Anneloes Bijl
UTRECHT - Drie maanden na de uit de hand gelopen Pegida-demonstratie voor de Ulu-moskee in Utrecht is een tweede verdachte opgepakt. Op basis van camerabeelden wordt de 22-jarige man verdacht van openlijke geweldpleging.
De demonstratie van anti-islambeweging Pegida werd op 5 oktober vroegtijdig beëindigd vanwege ongeregeldheden. Raddraaiers gooiden eieren, tomaten, flessen en blikjes naar de politie. De relschoppers werden verdreven en de demonstranten vertrokken met een busje. De politie hield op dat moment nog niemand aan bij het Moskeeplein in Lombok.
Naderhand zijn de beelden van de ongeregeldheden geanalyseerd. Dat leidde op 22 oktober tot de aanhouding van een inmiddels 23-jarige Utrechter. Ook hij zou zich schuldig hebben gemaakt aan openlijke geweldpleging. De tweede aanhouding was afgelopen donderdag, meldt de politie vandaag. De 22-jarige Utrechter was herkenbaar in beeld en agenten wisten wie het was.
Er zijn volgens de politie meer beelden van relschoppers die goed herkenbaar zijn. Zodra het juridisch mogelijk is, zullen ze getoond worden in opsporingsprogramma's, zoals Bureau Hengeveld op RTV Utrecht.
Camerabeelden mogen pas aan het publiek getoond worden als personen binnen een bepaalde periode niet herkend zijn door de politie.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.