Grootste kickboksschool van Europa zit in Utrecht: "Dit is de place to be"

Mede-eigenaar Danny de Vries.
Mede-eigenaar Danny de Vries. © RTV Utrecht / Koen van den Berg
UTRECHT - Dagelijks trainen hier sporters op het scherpst van de snede, op weg naar de top. Hier kunnen ze aan de slag met allerlei accommodaties. Want de Utrechtse kickboksschool The Colosseum is niet zomaar een school, het is naar eigen zeggen de grootste van Europa. En daar zijn de eigenaren trots op: "Zulke scholen vind je verder alleen in Amerika".
Afgelopen zomer verkaste de Utrechtse sportschool van het pand in Zuilen naar de nieuwe, grotere locatie. In de enorme hal aan de Labradordreef in Overvecht hebben de sporters alle ruimte om te sparren (oefenpotjes tegen elkaar), en dat niet alleen. Van tientallen boksballen en een fitnessruimte tot drie professionele boksringen en een MMA-kooi: het ontbreekt de sporters aan niets. Dat ziet mede-eigenaar Danny de Vries ook. "Het is voor kickboksbegrippen heel groot. Dat komt omdat we alles onder een dak wilden, een topsportcentrum op ons gebied."
Het sparren, oefenpotjes die er hard aan toegaan, in volle gang.
Het sparren, oefenpotjes die er hard aan toegaan, in volle gang. © RTV Utrecht / Koen van den Berg
"We hebben hier een goed niveau, de accommodatie is goed en we liggen in het midden van het land. Bovendien draait Utrecht op kickboksniveau heel goed mee, denk ik. We hebben hier veel wijken waar je een hoop straatjongens hebt. Die hebben vaak de goede mentaliteit om het ver te schoppen", vervolgt hij. "Je moet hier komen sporten omdat het heel gezellig is, de sfeer is goed. Ook denk ik dat wij de meest professionele sportschool zijn. Op wedstrijdniveau hebben wij de wereldtop in huis en iedereen die hier lesgeeft is opgeleid. En ook de laagdrempeligheid maakt ons anders. Iedereen kan hier binnenlopen."
En de wereldtop van het kickboksen traint ook in de Domstad. "We hebben zelf 5 jongens vechten op Glory-niveau, zogezegd de Champions League van het kickboksen. Ook komt Rico Verhoeven hier wel eens trainen. We zitten bij alle grote organisaties." Bovendien loopt ook Jason Wilnis hier rond. De tweevoudig wereldkampioen in zijn klasse kan binnenkort opnieuw zijn titel claimen, al moet hij dan nog wel een paar potjes winnen. "Ik kom uit Lombok. Elf jaar geleden ben ik hier binnengestapt, toen nog op de oude locatie, gewoon om even te trainen. Uiteindelijk ben ik er gebleven en sta ik op het hoogste niveau", zegt Wilnis.
Sparren is een groot onderdeel van de training, volgens de school.
Sparren is een groot onderdeel van de training, volgens de school. © RTV Utrecht / Koen van den Berg
En er loopt nog meer talent rond. Kevin van Heeckeren, nog een Utrechter, staat ook voor een grote wedstrijd. Hij is op weg naar de top. Maar waarom traint hij hier? "Dit is de place to be, de plek om hoog te komen in de sport. Hier hadden ze al met topsport te maken voordat ik er kwam. Toen ik hier begon waren er een paar talenten die in de top vochten. Dat wilde ik ook, dus heb ik alles aan de kant geschoven en nu begin ik ook op dat niveau te komen."
Talent Kevin van Heeckeren gaat voor de absolute top.
Talent Kevin van Heeckeren gaat voor de absolute top. © RTV Utrecht / Koen van den Berg
Maar deze sport laat ook sporen na. Adam Al-Kandoussi heeft bloemkooloren, een aandoening die meer vechters hebben gekregen. Laten weghalen? Geen denken aan. "MMA-vechters op hoog niveau zoals McGregor hebben allemaal bloemkooloren. Niet iedereen verdient het, maar het is iets waar we zeker trots op zijn. Het hoort gewoon bij ons." Hij traint zich in het zweet voor dat ene doel: de Spelen. "Sinds ik met worstelen begon, is dat mijn droom geweest."
Een van de grootste kickboksscholen van Europa ligt nu in Utrecht

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.