Legendarische sportwinkel Henk Temming gaat definitief dicht

© Google Streetview
UTRECHT - Sporthuis Henk Temming aan de Utrechtse Sint Jacobsstraat sluit na zeventig jaar zijn deuren. Eigenaar Roy van den Ham zegt op Facebook dat het in het veranderende winkellandschap niet meer vol te houden is voor een kleine zelfstandige.
De grote sportmerken zijn jarenlang blij geweest met Sporthuis Henk Temming als klant, schrijft Van den Ham. ''Inmiddels zijn de grote merken met eigen winkels, outlet en websites de grote concurrenten geworden. Een gevecht dat je als kleine zelfstandige niet meer kan winnen helaas.''
De winkel werd ooit opgezet door DOS-icoon Henk Temming, die vorig jaar op 94-jarige leeftijd overleed. In de loop der jaren hebben hele generaties Utrechtse sporters er hun eerste voetbalschoenen of andere attributen gekocht.
Een ''mooi stuk historie voor de stad Utrecht'' gaat volgens Van den Ham verloren. Hij voegt daaraan toe dat het de medewerkers meer doet dan ze vooraf hoopten.
De medewerkers van Sporthuis Henk Temming gaan over naar de nieuwe franchiseformule 100% voetbal. Onder die naam komt in stadion Galgenwaard een sportzaak. Op welke datum het iconische sporthuis aan de Jacobsstraat precies dichtgaat is nog niet bekend.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.