Rokend grillapparaat en waterballet zorgen voor chaos op Utrecht Centraal

© Daan Weijzen
UTRECHT - Utrecht Centraal is aan het eind van de middag deels afgezet. De oorzaak: een defect grillapparaat dat flink stond te roken en de brandweeralarmen inschakelde. Een gesprongen waterleiding zorgde vervolgens voor een waterballet.
De brandweer kwam automatisch op de ingeschakelde brandalarmen af, maar uiteindelijk bleek het dus mee te vallen, vertelt een woordvoerder van de brandweer.
Het apparaat stond te roken ter hoogte van de Burger King. De treinen konden gewoon blijven rijden en zojuist heeft de brandweer ook het sein 'incident meester' gekregen.

WATEROVERLAST

Bij RTV Utrecht komen ook meldingen binnen van wateroverlast. Volgens een woordvoerder van de NS is er een waterleiding gesprongen, wat voor overlast zorgt in de gangen onder het station. De middentunnel is afgesloten. Volgens de NS staan de twee incidenten los van elkaar.
Veel wateroverlast op Utrecht Centraal.
Veel wateroverlast op Utrecht Centraal. © AS Media
Volgens de NS staan de twee incidenten los van elkaar.

OUDE SCHOENENDOOS

Het was een dag vol opvallende situaties op het drukste station van Nederland. Eerder vandaag werd een deel van perron 7 afgezet, nadat er een verdacht pakketje was aangetroffen. Het bleek uiteindelijk om een oude schoenendoos te gaan.
En om de chaos compleet te maken: net toen het waterballet in volle gang was, hadden de beveiliging en politie hun handen vol aan een winkeldief. Dat was ook weer een losstaand incident.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.