RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Celstraf geëist voor ontvoering en doodsbedreiging Amersfoorter

SOEST - De officier van justitie eist gevangenisstraffen van 24 en 18 maanden tegen vier mannen uit Amersfoort en Soest voor ontvoering en bedreiging. Ze dreigden hun slachtoffer zijn vingers af te snijden of te doden als hij geen geld voor ze zou regelen.

De ontvoering was in de nacht van 3 op 4 juli 2017. De vier mannen lieten hun slachtoffer diezelfde nacht weer vrij, maar hij heeft volgens het OM doodsangsten uitgestaan.

Het slachtoffer was een bekende van de verdachten. Hij stapte in Amersfoort bij een van hen in, waarna hij naar een garagebedrijf in Soest werd gebracht. Daar werd hij op een stoel gezet met een zak over zijn hoofd. Hij hoorde het geluid van het doorladen van een wapen en kreeg te horen dat zijn vingers en tenen zouden worden afgesneden als hij geen geld zou geven.

Uren later werd hij, nog altijd geblinddoekt, naar een moestuincomplex in Soest gebracht en opnieuw met de dood bedreigd. Uiteindelijk lieten de vier mannen hem midden in de nacht vrij bij een tankstation.

De officier van justitie eiste twee jaar cel tegen de verdachte die het initiatief voor de ontvoering had genomen. De drie anderen moeten volgens het OM anderhalf jaar de†gevangenis in. De eis omvat ook een contact- en locatieverbod voor alle vier.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -