Geen nieuw onderzoek naar dassen in Amersfoort

© RTV Utrecht / Lisanne Rutgers
AMERSFOORT - Er gaat geen gezamenlijk onderzoek komen naar de dassen in Amersfoort. Dat is de belangrijkste uitkomst van een spoeddebat dinsdagavond in de gemeenteraad. Onlangs trof de Dassenwerkgroep Utrecht dassenburchten aan in het gebied waar de Westelijke Rondweg moet komen.
Omdat dit mogelijk gevolgen heeft voor de aanleg van de weg vroeg de raad om extra onderzoek. Maar volgens wethouder Hans Buijtelaar wil de Dassenwerkgroep Utrecht niet meewerken aan het onderzoek. "Als zij zeggen, wij nemen die opdracht niet aan, dan kan ik die motie niet uitvoeren."
De Dassenwerkgroep zelf zegt niet mee te willen werken omdat de opdracht van het college onvolledig is. De groep had graag onderzoek gedaan naar het hele gebied, maar de wethouder gaf slechts opdracht een klein deel opnieuw te onderzoeken.
De dassen werden gevonden in het bos tussen de Barchman Wuytierslaan en het spoor. Maar onlangs liet de gemeente al weten dat de aanleg van de Westelijke Rondweg gewoon door kan gaan omdat het leefgebied van de dieren buiten het projectgebied ligt.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.