Jarige dame uit Bunschoten (103) speelt mondharmonica voor burgemeester

© RTV Bunschoten
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Burgemeester Melis van de Groep heeft een bezoek gebracht aan de oudste inwoner van de gemeente Bunschoten.
Mevrouw Coeleman-Dijkgraaf, die eerder in Utrecht woonde, werd maandag 103 jaar. Aanvankelijk leek ze wat beduust door de komst van de burgemeester. "U bent een mooie dame", zei Van de Groep tegen haar. "Ik denk dat niemand gelooft dat u 103 bent. Weet u wel dat u de oudste inwoner bent van Bunschoten-Spakenburg?" Ze wist het niet. "Hoe kan dat nou?", reageerde ze.
Even later liet de Bunschotense zien dat ze nog behoorlijk kwiek is. Aangemoedigd door haar zoon speelde ze 'Lang zal ze leven' op haar mondharmonica. Van de Groep nam de zang voor zijn rekening.
Daarna spraken de twee nog over de ambtsketen van de burgemeester en de bijnaam van de Bunschotense: Ootje Sok. Ze kreeg die vanwege de vele sokken die ze altijd breide voor de kleinkinderen. Tegenwoordig komt ze niet meer toe aan breien.
RTV Bunschoten was ook op de verjaardag en maakte een filmpje van het bezoek van de burgemeester.
Op 1 mei 2017, toen ze nog 101 jaar was, was mevrouw Coeleman-Dijkgraaf te zien in het televisieprogramma Westbroek op RTV Utrecht. De aflevering ging over oud worden. Ze vertelde dat ze altijd gezond at en niet rookte. Wel dronk ze af en toe een borreltje op z'n tijd. Verder was het volgens haar zaak om het leven te nemen nemen zoals het komt en elke dag een zachtgekookt eitje te eten. Maar ze vertelde ook eerlijk dat het voor haar wel voorbij mocht zijn, het leven. 
De volledige Westbroek-aflevering 'Op naar de 100!' vind je hier.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.