RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Irritatie over plotselinge wegafsluiting in Amersfoort

AMERSFOORT - Bewoners en winkeliers rond de Leusderweg in Amersfoort balen van werkzaamheden voor hun deur. Netbeheerder Stedin is sinds deze week bezig om kabels en leidingen om te leggen. De winkelstraat is altijd al druk, maar door de wegafsluiting nu slechter bereikbaar en daar balen ondernemers van. Ook de Daltonstraat is afgesloten vanwege rioolwerkzaamheden.

Volgens winkeliers staan er veel files, waardoor het voor leveranciers lastig wordt om bij hun winkels te komen. Ook vreest bakker Rudolf van Daatselaar dat klanten wegblijven: "Uiteindelijk zal het ons in de portemonnee gaan raken. Ik kan nu nog niet zeggen in hoeverre dat gaat gebeuren, maar als ik hoor dat we vijf maanden overlast gaan krijgen, dan lijkt dat onvermijdelijk."

Ondernemers balen vooral van de slechte communicatie vanuit de gemeente. Afgelopen vrijdag werden plotseling borden geplaatst over de wegafsluiting, tot verbazing van de ondernemersvereniging: "Niemand wist het."

Volgens VVD-raadslid Gerrit van Nieuwenhuizen had de uitvoerder dit moeten doen. "Degene die aan het werk is, verzorgt de communicatie naar iedereen maar dat is te weinig gebeurd. Jammer van deze valse start." De partij gaat vragen stellen aan het college over de werkzaamheden en over de slechte communicatie.

Jammer van de valse start"
Gerrit van Nieuwenhuizen

Bakker Van Daatselaar hoopt dat vanaf nu duidelijker wordt hoe het project gaat lopen en hoe lang het uiteindelijk gaat duren. Stedin is tot 8 maart aan het werk, maar volgens de ondernemers meldt de projectleider nu al dat die datum niet gehaald wordt. Een bewoner die langsfietst heeft nog een goede tip voor de gemeente: "Bedenk geen dingen van achter je bureau, maar ga gewoon even kijken."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -