RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Geliquideerde broer van kroongetuige twee dagen voor zijn dood: "Wij zijn niet van belang"

UTRECHT - Devermoordebroer van de Utrechtse kroongetuige Nabil B. was doodsbang voor de wraak van Ridouan Taghi, diewordt gezocht voor liquidaties. Het Parool heeft WhatsApp-berichten ingezien waaruit dat zou blijken.

In de berichten stelde Reduan B. dat de beveiliging van hemzelf en zijn familie kennelijk "niets mocht kosten". "Wij zijn niet van belang. Wij zijn collateral damage", schreef hij twee dagen voor zijn dood.

Het Openbaar Ministerie heeft steeds gezegd dat de omgebrachte Reduan B. maar beperkt beveiliging wilde toen zijn broer een weekdaarvoorals kroongetuige was gepresenteerd.Het openbaar maken van de deal gebeurdeterwijl een groot deel van de familie nog helemaal geen beveiliging had.

Uit de appjes blijkt volgens Het Parool ook dat Reduan B. ervanovertuigd was dat de groep rond Taghi familieleden liet observeren. "Ze stonden op ons te wachten (..) 101 procent." Ook stelt hij dat hij uit veiligheidsoverwegingen een afspraak heeft afgezegd enklaagthij dat de familie slecht wordt genformeerd door justitie, schrijft de krant.

De onschuldige ReduanB. werdgeliquideerd in zijn kantoor in Amsterdam. Tegen de schutter is 28 jaar celstraf geist. De verdachte zegt dat hij geen flauw idee had dat het beoogde doelwit de broer van de kroongetuigewas. Morgen is de uitspraak tegen de verdachte.

Sinds de schokkendemoord leven de familieleden van kroongetuige Nabil B. met nieuwe identiteitenin safehouses. De beveiligingheeft inmiddels meer dan een miljoen euro gekost en leidt tot hoogoplopende ruzie tussen de familie en het OM,schreef het AD vanmorgen.

Volgens de krant is er bijpolitie en justitie begrip voor de situatievan de familie B., maarbestaat er ook irritatie over sommige declaraties diefamilieleden doen.Het zou gaanomeenverzorgde reis naar een pretpark van de hele familie en de aanschaf van peperdure kogelwerende dekens.

Kroongetuige Nabil B. wordt zelf verdacht van betrokkenheid bij de vergismoord op Hakim Changachi in Overvecht. Na zijn aanhouding besloot hij openheid van zaken te geven aan het Openbaar Ministerie.B. legde onder meer verklaringen af over de voortvluchtigeRidouan Taghi uit Vianen.Hij isvolgenspolitieen justitie deopdrachtgever vaneen lange reeksliquidaties.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -