"Akkoord metaalsector verder weg dan ooit"

© Timo Anceaux
PROVINCIE UTRECHT - Medewerkers in de metaalsector in onze regio gaan vanaf morgen opnieuw staken. Een akkoord over een nieuwe cao voor de 150.000 werknemers in de metaalindustrie, "lijkt verder weg dan ooit". Dat schrijft werkgeversorganisatie FME in een brief aan haar achterban.
Volgens de werkgevers willen vakbonden CNV en FNV een goed loonbod en andere aanvullende voorwaarden, niet accepteren. Bij verschillende metaalbedrijven leggen medewerkers  vanaf morgen 48 uur het werk neer. De bonden verwachten dat ongeveer 5500 medewerkers zich aansluiten bij die stakingen. Het gaat onder meer om bedrijven in de regio's Utrecht, Rotterdam en Zwolle.
De vakbonden vinden dat de werkgeversorganisatie onvoldoende bereid is om er samen uit te komen met de werknemers. Beide partijen liggen al maanden overhoop over een nieuwe cao, met een keur aan stakingen tot gevolg.
Medewerkers van Voestalpine (Polynorm) en Flamco in Bunschoten legden de dag voor Kerst voor het laatst het werk neer. Ze willen een loonsverhoging, vaste banen voor jongeren en uitzendkrachten en een beter pensioen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.