Studenten maken muziek met geluiden uit Utrechtse wijk Zuilen

Studenten maken muziek met geluiden uit Utrechtse wijk Zuilen
Studenten maken muziek met geluiden uit Utrechtse wijk Zuilen © RTV Utrecht
UTRECHT - Hoe klinkt een wijk in een stad en vooral: hoe maak je daar muziek van? Want als die wijk zo druk, divers en multicultureel is als Zuilen in Utrecht is dat nog niet eenvoudig. Toch gaan twee studenten van de Hogeschool voor de Kunsten het proberen te ontdekken. Zij wandelen deze week door de wijk op zoek naar hét geluid van Zuilen.
De hanen in het Julianapark of toch een banjospelenden bewoner van de wijk: studenten Eefje van den Brink en Julius van IJperen hebben tijdens hun wandeling genoeg om uit te kiezen. De meest opvallende geluiden die zij tegenkomen, nemen de studenten Muziek en Technologie op met een microfoon. Met de geluiden gaan ze, samen met producer Teun de Kruijf (beter bekend als Tantu Beats), muziek maken.
Wie wil horen of er muziek zit in het Zuilense geluid moet op 16 februari naar de bibliotheek in de wijk. Dan laten de studenten hun muziek horen en opent er ook een mobiele studio in het gebouw. Die is door HKU-studenten neergezet en kan door iedereen worden gebruikt om muziek te maken, mét of zonder Zuilense geluiden.
Studenten maken muziek met Zuilense geluiden

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.