Ridouan Taghi gelinkt aan 12 moorden

© Politie
VIANEN - De Utrechtse kroongetuige Nabil B. heeft over zeker twaalf moorden en pogingen daartoe verklaringen afgelegd bij het OM. Dat meldt De Telegraaf vanochtend op basis van bronnen rond het liquidatieonderzoek.
Volgens B. zat de organisatie van de gezochte topcriminelen Ridouan Taghi en Saïd Razzouki achter de meeste moorden. Het aantal is uniek: niet eerder koppelde een kroongetuige zoveel levensdelicten aan één persoon. Onder de slachtoffers zijn in in ieder geval de IJsselsteinse crimineel Samir Erraghib en misdaadblogger en oud-crimineel Martin Kok.
Momenteel loopt er een rechtszaak tegen de groep mannen die de moorden volgens het OM voor Taghi voorbereidde. Het gaat op dit moment om negen verdachten die vrijwel allemaal uit de regio Utrecht komen. Mogelijk neemt dit aantal nog toe gedurende het onderzoek.

VERGISMOORD

De kroongetuige zelf wordt verdacht van betrokkenheid bij een liquidatie in 2017. Het betreft de zogenoemde vergismoord op Hakim Changachi in Overvecht en de mislukte poging om het echte doelwit te liquideren: drugscrimineel Khalid H., die in dezelfde flat aan de Faustdreef woont.
Uit angst om zelf geliquideerd te worden, besloot Nabil B. vorig jaar een deal te sluiten met justitie. Daarna werd zijn broer in Amsterdam geliquideerd. Tegen de schutter is 28 jaar celstraf geëist, vandaag volgt de uitspraak.
Ridouan Taghi uit Vianen en Saïd Razzouki uit Utrecht hebben volgens politie en justitie een leidende rol binnen de zogenoemde mocro-maffia. De hoogste beloning die het OM ooit heeft uitgeloofd, is op hun hoofd gezet: 100.000 euro.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.