"Geen verbreding N201, maar knelpunten gericht aanpakken"

© RTV Utrecht
AMSTELHOEK - De provinciale weg N201 tussen Amstelhoek en Vreeland hoeft niet verbreed te worden om de doorstroming en bereikbaarheid te verbeteren. Dat meldt Gedeputeerde Staten nadat er vier verschillende plannen voor de N-weg zijn bestudeerd.
In plaats van het verbreden van de weg, wil de provincie nu gericht knelpunten gaan aanpakken. De provincie werkt dit voorstel komend jaar verder uit. Omwonenden en andere belanghebbenden worden daarbij betrokken, belooft de provincie.
Een van de voorstellen gaat over het weghalen van de S-bocht bij Mijdrecht. Ook moet de aansluiting van de N201 naar de A2 verbeterd worden.
Wat Geputeerde Staten betreft hoeft de N201 niet verbreed te worden

KOSTEN

Over de kosten is nog veel onduidelijkheid. De provincie houdt een bedrag van 225 miljoen euro aan, maar houdt daarbij rekening met een marge van 50 procent. Dit is vanwege de onzekerheden en risico's van het project. Als alle potentiële maatregelen worden doorgevoerd, kunnen de kosten zelfs oplopen tot 1,5 miljard euro.

SCENARIOS

De scenario's die de provincie minder kansrijk vindt, gaan onder meer over een verbreding tot 2x2 rijstroken en het al dan niet verhogen van de maximumsnelheid tot 100 kilometer per uur.
Een andere optie is het verlagen van de snelheid tot 60 kilometer per uur. In dat geval wordt de weg op twee plaatsen: afgesloten bij het aquaduct Amstelhoek en tussen de N523 en Kortenhoef.
De N201 is een van de drukste provinciale wegen en loopt tussen Zandvoort en Hilversum. Het Utrechtse gedeelte is 16,3 kilometer lang, de hele weg is ruim 56 kilometer lang.
De commissie mobiliteit praat op 28 januari over de plannen, op 18 februari buigt Provinciale Staten zich vervolgens over het plan.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.