Utrechtse lokale partijen richten nieuwe partij op voor verkiezingen: "U26GEMEENTEN"

© U26GEMEENTEN
PROVINCIE UTRECHT - Lokale politieke partijen in de provincie Utrecht doen samen mee aan de verkiezingen voor de Provinciale Staten. Dat meldt Roy Luca, oud-wethouder en raadslid voor de lokale partij Seyst.NU in Zeist aan RTV Utrecht. De nieuwe fractie gaat "U26GEMEENTEN" heten en is vandaag officieel aangemeld voor deelname.
Wie er op de kandidatenlijst is nog niet duidelijk. Zaterdag valt op de eerste officiële partijvergadering daar een beslissing over. Luca zelf wil nog niet zeggen of hij op die lijst komt.

STANDPUNTEN

Over standpunten doet de partij nog weinig uit de doeken. Volgens Luca moet er een einde komen aan de bevoorrechte informatievoorziening die landelijke partijen hebben ten opzichte van de lokale fracties. 
Als voorbeeld geeft hij aan dat de fractie van D66 eerder beleid uit de provincie krijgt omdat er een gedeputeerde in de coalitie zit. Maar ook bij oppositiepartijen is die informatiestroom veel beter. "Wij willen ook als lokale partijen aan de voorkant van de provincie mee kunnen bepalen", aldus Luca.

LANG OVERLEG

De partijen hebben lang moeten overleggen om tot deze samenwerking te komen. Sinds oktober is Luca al met partijen in alle Utrechtse gemeenten om de partij op poten te zetten.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.