RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Utrechtse lokale partijen richten nieuwe partij op voor verkiezingen: "U26GEMEENTEN"

PROVINCIE UTRECHT - Lokale politieke partijen in de provincie Utrecht doen samenmee aan deverkiezingen voor de Provinciale Staten. Dat meldt Roy Luca, oud-wethouder en raadslid voor de lokale partij Seyst.NU in Zeistaan RTV Utrecht. De nieuwefractie gaat "U26GEMEENTEN" heten en is vandaag officieel aangemeld voor deelname.

Wie er op dekandidatenlijst is nog niet duidelijk. Zaterdag valt op de eerste officile partijvergadering daar een beslissing over. Luca zelf wil nog niet zeggen of hij op die lijst komt.

STANDPUNTEN
Over standpunten doet de partij nog weinig uit de doeken.Volgens Lucamoet er eeneindekomen aan de bevoorrechte informatievoorziening die landelijke partijen hebben ten opzichte van de lokale fracties.

Als voorbeeld geeft hij aan dat de fractievan D66eerder beleid uit de provincie krijgt omdat er een gedeputeerde inde coalitiezit. Maar ook bij oppositiepartijen is die informatiestroom veel beter."Wij willenookals lokale partijenaan de voorkant van de provincie mee kunnen bepalen", aldus Luca.

LANG OVERLEG
De partijen hebben lang moeten overleggen om tot deze samenwerking te komen. Sinds oktoberis Luca al met partijen in alle Utrechtse gemeenten om de partij op poten te zetten.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -