RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Verdachte aangehouden voor bedreiging school Utrecht

1/4
UTRECHT - STIP, de school die vanmiddag ontruimd werd na een telefonische bedreiging, werd ontruimd nadat een man de school had gebelden zei dat hij'iets kwam doen rond de school'. Dat zegt de directrice. De politie heeft inmiddels een verdachte aangehouden.

De directrice van STIP over de bedreiging en ontruiming van de school


De school voor voortgezet speciaal onderwijsaan de Utrechtse Europalaanwerd rond 15.00 uuruit voorzorg ontruimd.Een groot gebied rond de schoolop bedrijventerreinKanaleneilandwerd meteenafgezet met linten en de politie wasmassaal aanwezig met kogelwerende vesten.


Verslaggever Marco Geijtenbeekwas na de meldingsnelbij de school. Hij zag taxibusjes af en aan rijden om alle leerlingen op te halen.


Een medewerkster van eenbedrijf tegenover de school zag dat ook gebeuren: "We zien dat de straat vanaf de trambaan is afgezet richting de Australilaan, en er zijn een hoop politieauto's. Er is veel lint gespannen, maar we zien geen paniek op straat. De kinderen worden rustig met busjes opgehaald."

 Het is een komen en gaan van busjes om alle leerlingen weg te krijgen bij de school. Het is een komen en gaan van busjes om alle leerlingen weg te krijgen bij de school. | Foto: RTV Utrecht

 Een groot gedeelte rondom de school is afgezet. Een groot gedeelte rondom de school is afgezet. | Foto: RTV Utrecht


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht