Politie laat onderzoek branden Werkhoven niet los

© Koen Laureij
UTRECHT - Het rechercheteam dat zich bezighoudt met de branden in Werkhoven, eind vorig jaar, blijft in volle sterkte werken aan de zaak. Dat laat de politie weten. Agrarisch ondernemer Gert Snitselaar is nog altijd de hoofdverdachte, maar de zaak is nog niet rond. Daardoor blijft hij op vrije voeten.
Geruchten dat het dossier op de plank is komen te liggen, zijn volgens woordvoerder Martin de Wit pertinent onjuist. "Het onderzoek ligt zeker niet stil, maar is nog gewoon gaande. Er is nu een paar weken weinig in de publiciteit geweest over de zaak, maar achter de schermen wordt er nog gewoon aan gewerkt."
Snitselaar werd een dag na de laatste brand, waarbij het woonhuis aan de Hollendewagenweg in vlammen opging, opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij alle branden op zijn erf. De rechter-commissaris oordeelde echter dat er te weinig bewijs lag om hem langer vast te houden. Dat was een forse tegenvaller voor justitie.
De schuren in Werkhoven zijn inmiddels gesloopt en het huis is dichtgetimmerd. De kans dat er nu nog nieuwe sporen gevonden worden is daardoor zeer klein. Het rechercheteam zegt niet wat voor bewijs het tegen Snitselaar in handen heeft, maar hoopt wel dat de gouden tip die de zaak oplost nog binnenkomt: "Het kan zijn dat er mensen zijn die misschien nu alsnog iets kwijt willen over de branden", aldus De Wit. "Dan spreken we ze uiteraard graag."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.