Utrechtse krakers krijgen gebruiksrecht terrein bij A27

© Google Maps
UTRECHT - De gemeente Utrecht onderhandelt met krakers van het terrein langs de Nieuwe Houtenseweg over een bruikleenovereenkomst. Dat heeft wethouder Victor Everhardt vandaag gezegd in de Utrechtse gemeenteraad.
Het terrein is van Rijkswaterstaat, dat het terrein nodig heeft bij de verbreding van de snelweg A27. Volgens de wethouder heeft RWS pas in januari 2020 behoefte aan het terrein. Tot die tijd zouden de krakers daar kunnen blijven wonen.
De wethouder reageert daarmee op vragen van de VVD en de PVV. Het terrein is sinds oktober gekraakt, door de bewoners die eerst een terrein bij Westraven hadden bezet. De partijen stellen dat kraken verboden en strafbaar is, en vinden dat de gemeente en Rijkswaterstaat moeten ingrijpen. Ze stellen dat hoe langer er gewacht wordt, hoe hoger de kosten van de ontruiming zullen worden.
Everhardt is het daarmee eens, maar zegt dat er geen juridische acties tegen de krakers mogelijk zijn, omdat er geen spoedeisend belang is. Hij gaf wel aan dat hij pogingen doet om toezichthouders toegang tot het terrein te laten krijgen, omdat hij zich zorgen maakt dat een aantal boomhutten niet veilig is.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.