Nog geen oplossing voor Kytopia

© RTV Utrecht
UTRECHT - Voor Kytopia is er nog geen oplossing, en dus dreigt de culturele broedplaats voor de stad verloren te gaan. Dat blijkt uit antwoorden van wethouder Anke Klein van Cultuur.
De wethouder zou een vertrek van Kytopia betreuren: "Het zou super zonde zijn". De kans dat er nog een plek gevonden wordt binnen twee maanden acht de wethouder 'heel klein'. Wel zegt de wethouder in gesprek te gaan met de initiatiefnemer van het project, om te kijken wat er mogelijk is. De wethouder reageert daarmee op vragen van zes Utrechtse politieke partijen.
Kytopia is een project van Colin Benders, beter bekent als Kyteman. Hij heeft zich gevestigd in het pand waar vroeger poppodium Tivoli zat. In Kytopia zijn 27 werkruimtes speciaal bedoeld voor zo'n tachtig muzikanten. Benders mocht het gebouw tijdelijk gebruiken, totdat er een nieuwe bestemming voor zou zijn gevonden. Die is er inmiddels, het gebouw wordt een multifunctioneel complex, met een brouwerij en een bakkerij. Ook het podium zal in gebruik blijven, en er komt een hotel. Eind maart moet Benders Kytopia ontruimen.
Volgens de wethouder zijn diverse plekken bekeken, bijvoorbeeld aan het Berlijnplein in Leidsche Rijn, maar die bleken niet geschikt. Op de vraag of het pand van het Pieter Baan Centrum geschikt zou zijn voor Kytopia wilde de wethouder niet ingaan. Ze zegt dat Benders zelf op dit moment nog bezig is met het zoeken naar een nieuwe plek en het formuleren van de eisen waaraan zo'n plek zou moeten voldoen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.