Demonstratie tegen antisemitisme in Kanaleneiland

© H. Pellikka, Wikipedia
UTRECHT - In de Utrechtse wijk Kanaleneiland wordt zondag een demonstratie tegen antisemitisme gehouden. Iedereen wordt opgeroepen om een keppeltje op te doen.
De actie is een initiatief van de Jonge Socialisten die een statement willen maken nu uit onderzoek blijkt dat steeds meer Joden in Nederland niet meer openlijk Joods durven zijn. Zo werd een YouTuber onlangs uitgescholden toen hij met een keppeltje door Utrecht liep.
Volgens de Jonge Socialisten is Kanaleneiland een plek waar antisemitisme voorkomt. Daarom is besloten om juist daar een statement te maken. Tijdens de bijeenkomst zal de rabbijn van de Utrechtse synagoge komen spreken. Moskeeën zijn ook uitgenodigd voor de bijeenkomst in Kanaleneiland, juist om begrip voor elkaar te krijgen.
De initiatiefnemers vertrouwen erop dat de bijeenkomst in goede sfeer verloopt. "Het is wel een beetje spannend, maar we hebben heel goed contact met de gemeente en de politie", zegt voorzitter Joachim Cornielje van de Jonge Socialisten. "Er is ook beveiliging aanwezig in het winkelcentrum."
Het statement tegen antisemitisme begint zondag om 13.00 uur in winkelcentrum Nova in Kanaleneiland. Cornielje hoopt dat leden van de moskee ook zullen aansluiten. "Dat zou helemaal fantastisch zijn."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.