Honderden Soesters urenlang zonder stroom na brand in stroomhuisje

Monteurs van Stedin zijn bezig met herstelwerkzaamheden.
Monteurs van Stedin zijn bezig met herstelwerkzaamheden. © Caspar Huurdeman
SOEST - Ter hoogte van de Isaacstraat in Soest heeft vanochtend korte tijd brand gewoed in een stroomhuisje. Daarbij kwam veel rook vrij. 112 huishoudens zaten urenlang zonder stroom, meldt de gemeente Soest.
Het vuur brak rond 05.45 uur uit. Een omwonende hoorde een knal. Ook was er rook rond het transformatorhuisje te zien. Uit voorzorg werd "een tiental woningen" in de directe omgeving ontruimd. De politie zette de hele straat af.
De vlammen sloegen rond 06.45 uur uit het stroomhuisje.
De vlammen sloegen rond 06.45 uur uit het stroomhuisje. © Caspar Huurdeman
De brandweer moest eerst wachten op het moment dat netbeheerder Stedin de elektriciteit van het stroomhuisje zou uitschakelen. Toen dat was gebeurd, kon de inmiddels uitslaande brand worden geblust. Rond 07.00 uur was het vuur onder controle. Over de oorzaak van de brand is op dit moment nog niets bekend.
De Veiligheidsregio Utrecht over de brand bij het stroomhuisje

ELEKTRICITEIT

Vanwege de brand zaten zo'n 900 huishoudens in de omgeving tijdelijk zonder elektriciteit. Voor sommigen kon de stroomlevering na een tijdje weer hersteld worden, maar ruim honderd huishoudens moesten lang wachten totdat zij weer elektriciteit hadden. Pas rond 14.30 uur was de storing volledig verholpen.
Uitslaande brand in stroomhuisje Soest

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.