"KPMG raakt topadviseur kwijt door mocro-oorlog"

De broer van de KPMG-medewerker werd op 29 maart 2018 geliquideerd.
De broer van de KPMG-medewerker werd op 29 maart 2018 geliquideerd. © ANP
UTRECHT - KPMG raakt als gevolg van de zogenoemde mocro-maffia een veelbelovende overnameadviseur kwijt. Dat schrijft het FD vanochtend.
Medewerker Khalid B. van het accountants- en advieskantoor zit sinds maart ondergedoken nadat zijn broer Nabil zich meldde als kroongetuige. Niet veel later werd een andere broer van hem geliquideerd in Amsterdam. De schutter werd gisteren daarvoor veroordeeld tot een gevangenisstraf van 20 jaar.
Khalid B. is sinds dat hij ondergedoken zit niet meer op zijn werk verschenen. Omdat hij in een beschermingsprogramma van de overheid zit, is het volgens bronnen die bekend zijn met het bedrijf en de materie, onwaarschijnlijk dat hij nog zal terugkeren bij het bedrijf.
Nabil B., die zelf verdacht wordt van betrokkenheid bij de zogenoemde vergismoord in Overvecht in 2017, besloot vorig jaar een deal te sluiten met justitie. Zijn familie is boos, omdat het OM na de bekendmaking veel te weinig zou hebben gedaan om hen te beschermen. Nabil B. dreigde toen te stoppen als kroongetuige als dit niet zou verbeteren.
Deze week kwam naar buiten dat de vermoorde Reduan doodsbang was voor wraak van Ridouan Taghi. Die dreigde eerder al dat iedereen uit de omgeving van Nabil B. zou 'gaan slapen' als hij met justitie zou praten.
Volgens De Telegraaf heeft kroongetuige Nabil B. inmiddels verklaard over twaalf liquidaties die in opdracht van Taghi en diens rechterhand, de Utrechter Said Razzouki, zouden zijn uitgevoerd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.