RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Margreet in Hoogland: Carnaval beleef je het hele jaar!

HOOGLAND - Sinds vorige week heeft Margreet zich gevoegd bij de mannen van carnavalsvereniging de Eemschuumers in Hoogland. Het carnaval lijkt misschien nog ver weg - het valt dit jaar in het eerste weekend van maart - maar de voorbereidingen zijn in volle gang: "Bijna het hele jaar ben je met carnaval bezig", leert de raad van elf ons. "Het gaat natuurlijk vooral om het carnavalsweekend, maar vlak daarna beginnen we al met de voorbereidingen voor het volgende jaar, hoor!" De mannen komen bijvoorbeeldtwee keer per week samen om te bouwen aan de wagen, om maar wat te noemen.

BIJ NACHT EN ONTIJ
En dat bouwen doen ze bij voorkeur op zeer onchristelijke tijden. "We hebben bijna allemaal een partner en veel van ons zelfs gezinnen met jonge kinderen", vertelt hoofd wagenbouw Hans,"dan is het gewoon het handigst om f 's ochtends heel vroeg f 's avonds laat te werken: "maar zonder steun van je thuisfront kan het niet hoor!'

Deze week hebben de partners ng een belangrijke rol: ze komen helpen met hetinsmeren van de wagen met papier mach. "Daar maken we altijd een feestje van", legt prins Jeff uit. "Wij staan hier met de mannen natuurlijk heel vaak alleen, maar op zo'n avond als de vrouwen komen zorgen we ook voor wat happen en drankjes. Dan is het behalve gewoon hard werken k heel gezellig."

LIEFDE IN DE SCHUUR
Wat die vrouwen er van vinden dat hun mannen zo vaak weg zijn? "Het is echt helemaal zijn ding", legt Renee - partner van n van de adjudanten - uit. "Weet je, wij hebben elkaar zelfs door zijn werk in de bouwgroep leren kennen", voegt ze er lachend aan toe. "Ik woonde vroeger achter deze schuur en kwam altijd het afvalhout van de wagen halen voor mijn kachel. Als bonus kreeg ik de bouwer erbij en inmiddels hebben we zelfs een zoontje samen!"


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -