RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Nieuwegein tast in de buidel voor facelift buurten

NIEUWEGEIN - Nieuwegein krijgt een flinke facelift. De gemeente trekt de portemonnee om buurten op te knappen en dat mag wat kosten. Zo is er vijf miljoen euro†beschikbaar gesteld om de buurt Schansen-Noord klaar te maken voor de toekomst.

"Er is veel geld nodig voor het opknappen van de buurt maar de ambities zijn dan ook hoog. De wijken zijn bijna 40 jaar oud. Nieuwegein vergrijst. De woonbehoefte in de wijk verandert nadrukkelijk", legt wethouder Jan Kuiper uit in een gesprek met Radio Utrecht vanmorgen.

Naast een opknapbeurt moet de†buurt ook klaargestoomd worden voor de toekomst. Delen van Nieuwegein zijn nog aangesloten op het gas en dat is iets wat niet strookt met de toekomstpannen: "Er zijn veel ambities. Nieuwegein wil uiteindelijk van het gas af. We willen klimaatadaptief zijn".

BUURTKAMER

De inwoners hebben zelf een flinke vinger in de pap gehad over wat er precies opgeknapt moet worden in Nieuwegein. Vorig jaar is samen met de buurt een kansenkaart opgesteld; een kaart waarop bewoners ideeŽn voor verbeteringen in de buurt konden aangeven.

Daarnaast worden de bewoners op de hoogte gehouden van alles wat er zal gebeuren. Zelfs in het weekend. Morgen opent namelijk een buurthuis: "We openen de Buurtkamer midden in de wijk. Daar zijn we de komende tijd als gemeente zichtbaar in verband met de voorbereidingen voor alle aanpassingen in de buurt. We praten ook in het weekend met de inwoners, dan bereikt je er veel meer."

Schansen-Noord is niet de enige†buurt die een opknapbuurt krijgt. Er is een meerjarig investeringsplan afgesproken voor heel Nieuwegein. "Je bent een bofferd als je in Nieuwegein woont", aldus de wethouder.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht