Pakketbezorger die wordt verdacht van diefstal politiekleding voorlopig vrij

© RTV Utrecht
UTRECHT - Een pakketbezorger die wordt verdacht van diefstal van politiekleding mag het vervolg van zijn rechtszaak thuis afwachten. Dat heeft de rechtbank in Utrecht vanochtend besloten in een tussenzitting.
Eind februari vorig jaar werd de bezorger in de Utrechtse wijk Kanaleneiland beroofd van ruim vijftig pakketten met daarin onder meer delen van uniformen en andere politiespullen. Al snel bleek dat de overval in scène was gezet en werden drie Utrechters van 18, 19 en 20 jaar aangehouden, onder wie de pakketbezorger zelf.

PLOFKRAKEN

Bij doorzoeking van hun huizen en garageboxen, werden een gestolen Audi en een complete uitrusting voor plofkraken gevonden. Bij de bezorger thuis stond een tas met daarin drie vuurwapens, maar volgens hem was de tas van iemand anders en wist hij niet wat erin zat.
Een jonge vent in de gevangenis met volwassen criminelen, dat is gewoon kwalijk!
Advocaat Van Rhijn
De advocaten van de twee mannen die al 10 maanden in voorarrest zitten, vroegen de voorlopige hechtenis op te heffen omdat verdachten in zwaardere zaken al veel eerder naar huis mochten. Ook zou het verblijf tussen volwassen criminelen in de gevangenis een slechte invloed hebben op de jonge mannen.

ENKELBAND

De rechtbank besloot dat de bezorger met enkelband naar huis kan, omdat hij niet eerder met politie en justitie in aanraking is geweest en uitzicht heeft op een baan en een opleiding. Er zit nu nog één verdachte vast. De jongste kwam afgelopen najaar al voorlopig vrij.
De komende weken moeten er nog meerdere getuigen worden gehoord. De rechtbank wil de zaak op 8 en 12 maart inhoudelijk behandelen. Dan horen de verdachten ook welke straf het openbaar ministerie tegen hen eist.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.