Leerling Revius Lyceum zakt definitief op tiende punt

Archieffoto
Archieffoto © RTV Utrecht
DOORN - Een leerling van het Revius Lyceum in Doorn is definitief gezakt op een tiende punt. Ze had een kort geding aangespannen omdat ze wilde dat haar antwoord op vraag 10 van het examen Management en Organisatie opnieuw beoordeeld werd. De voorzieningenrechter stelde haar in het ongelijk.  
Om te slagen had ze minimaal een 5.9 nodig. Ze haalde een 5.8. De eerste examinator had in eerste instantie 2 punten aan het antwoord toegekend. De tweede examinator veranderde dit later naar nul punten. De vraag was goed beantwoord maar de berekening klopte niet. Na uitvoerig contact waren beide examinatoren het eens dat er geen punten toegekend moeten worden.

GOED ANTWOORD, GEEN PUNTEN

Dit liet de leerling niet zomaar gebeuren. Ze schakelde hulp in van deskundigen. Haar berekening bleek inderdaad correct te zijn, ze heeft alleen een andere formule gebruikt. Omdat in de vraag duidelijk stond dat een bepaalde berekening moest worden gemaakt, mochten de examinatoren het correctievoorschrift gebruiken, en dus geen punten toekennen aan het antwoord van de leerling op vraag 10.
Het gebeurt vaker dat leerlingen naar de rechter stappen. Deze zomer probeerde een leerling van de Rientjes Mavo in Maarssen via de rechter alsog het diploma te krijgen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.